top of page
Search

Tunne luontosi ja elä sen mukaan

Updated: Feb 7, 2023

Mikä saa sun liekin syttymään? Mitä sä rakastat tehdä? Mistä aihepiiristä sä ennen kaikkea tykkäät keskustella? Jos rahalla ei olisi väliä, miten sä käyttäisit sun päivät?

Oma itsetutkiskelun polku alkoi vuonna 2012. Olin ajautunut tilaan, jossa päiviäni väritti ahdistus ja en pystynyt kunnolla nukkumaan. Sosiaaliset tilanteet pelottivat ja turrutin tyhjyyden tunnetta työllä ja juhlimisella. Minulla oli aina kiire ja jahtasin onnen hetkiä ulkoapäin kuin koira häntäänsä. En ikinä pysähtynyt miettimään, miksi ja ketä varten oikein olin kiireinen.


Jossain vaiheessa päätin, että en halua elää elämääni näin. Pakkasin tavarani ja muutin yksin Australiaan. Australiassa löysin joogan. Jooga auttoi rauhoittamaan ylivirittyneen hermoston ja hidastamaan levotonta mieltä.

Joogan avulla opin hiljalleen tarkkailemaan oman mielen toimintaa päivittäisessä elämässä, sekä tunnistamaan ja päästämään irti vanhoista pinttyneistä uskomuksista ja ajatusmalleista. Kehoni viisaus ja intuitio alkoivat puhumaan kovempaa ja opin askel askeleelta tekemään viisaampia päätöksiä, jotka olivat enemmän linjassa oman luontoni kanssa.

Muutaman vuoden aktiivisen harjoittelun jälkeen janosin lisää tietoa ja ymmärrystä joogasta, sekä siitä mitä kokonaisvaltainen ja täyttymyksellinen kehon ja mielen hyvinvointi oikein tarkoittaa. Vuonna 2016 muutin takaisin Australiaan kahdeksi vuodeksi. Australiassa opiskelin itseni personal traineriksi. Kyseisen kahden vuoden aikana vietin myös paljon aikaa Aasiassa opiskellen idän muinaisia filosofioita ja parannus menetelmiä, joissa yhdistyy keho, mieli ja sielu.


Opiskelin joogaa, meditaatiota, hengitystyötä sekä vapauttavaa tanssia. Työskentelin vapaaehtoisena Buddhalaisessa luostarissa, jossa pääsin oppimaan meditaatiota Thaimaalaisilta munkeilta. Sri Lankalla vietin 8 päivää Ayrvedisen lääkärin kotona (Ayurveda on muinainen Intialainen lääketiede, joogan siskotiede) oppien Ayurvedan salaisuuksista.

Aasiassa tapasin lukuisia guruja ja opettajia, jotka elivät ja hengittivät näitä filosofioita. Heistä paistoi lapsen kaltainen ilo ja tyytyväisyys, sekä syvä viisaus ja läsnäolo. Jonkun aikaa integroituani ja reflektoituani kaikkia näitä oppeja, ymmärsin, että kaikkien viestien ytimessä oli “tunne luontosi ja elä sen mukaan”.


Jokaisessa meissä asuu sisäinen viisaus, kompassi, joka kertoo mitä juuri sinä tarvitset jokaisessa hetkessä. Olemme kaikki uniikkeja kokonaisuuksia ja tärkeintä on oppia ymmärtämään oman kokonaisuuden käyttöohjeet. Lisäksi ymmärsin, että ympäristömme on vain heijastus siitä, mitä sisimmässämme tapahtuu. Tarkastelemme maailmaa ajan saatossa kertyneiden uskomusten ja asenteiden verhon läpi, ja vedämme puoleemme sitä, mikä meissä on aktiivista. Tästä syystä, jos haluamme aidosti muuttaa ympäristöämme, meidän täytyy ensin kurkistaa sisimpään ja suorittaa asian mukainen inventaario ja suursiivous.

Kotiin palattuani alkoi oppien soveltaminen omaan elämään. Ja tämä, jos joku on se koulu suurimmista. Niin usein jäämme kiinni mentaalisten oivallusten tuomaan hyvän olon tunteeseen, että unohdamme kehollistaa opit. Todellinen meditaatio ja mindfullness todella astuu kuvioon silloin kuin suoritamme päivittäsiä askareitamme ja toimimme erilaisten ihmisten kanssa.

Vuosi takaisin paluun jälkeen oli rosoinen, mutta nyt ymmärrän, että sen tarkoitus oli antaa minulle mahdollisuus kaivaa saamani työkalut esiin ja todella käyttää niitä omaan eheytymiseen. Yksi oppien ja oivallusten kuninkaista on ollut se, että jokainen haaste ja pimeä aika elämässämme on täällä työntämässä meitä kohti täyteläisempää ja viisaampaa elämää, kunhan vaan pysymme auki sen opetuksille.


Mikä matka tämä onkaan ollut. Kerroksia on kuorittu ja päästetty irti. Monesti meillä on sellainen uskomus, että meidän pitäisi aina vaan tehdä lisää ja sykkiä ulospäin, jotta nousemme omaan täyteen potentiaaliimme, mutta monesti se vaatiikin sen, että pysähdymme ja annamme itsellemme luvan laskeutua takaisin oman luontomme äärelle.114 views0 comments

Comments


bottom of page